ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ιατρός Ζώων
Ορθοπαιδική Χειρουργική, Νευροχειρουργική

Ανδρέας Κυριαζής  Ο Ανδρέας Κυριαζής αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1992 και από τότε ασκεί το επάγγελμα του Ιατρού Ζώων, με σαφή κατεύθυνση προς τη Χειρουργική και με ιδιαίτερη προτίμηση την ορθοπαιδική και τη χειρουργική σπονδυλικής στήλης του σκύλου και της γάτας.

  Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Universitat Autònoma de Barcelona στην Ισπανία, στο University of Wisconsin και στο University of Florida στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία σε ειδικές χειρουργικές τεχνικές.

  Από τον Νοέμβριο του 2008 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο Πρότυπο Ιατρείο Ζώων.



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

Κτηνίατρος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χειρουργικής Α.Π.Θ.
Οφθαλμολογία – Χειρουργική Οφθαλμού, Ιατρική Εξωτικών Ζώων

Αναστασία Κομνηνού  H Dr. Αναστασία Κομνηνού είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. Το 1992 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Χειρουργικής στο ίδιο Τμήμα.

  Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Χειρουργικής- Κτηνιατρικής Εξωτικών και Αγρίων Ζώων και εργάζεται στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. από το 1993.

  Ασχολείται ιδιαίτερα με την Κλινική και Συγκριτική Οφθαλμολογία μικρών, μεγάλων και εξωτικών ζώων καθώς επίσης και με τη Χειρουργική και την Παθολογία των Εξωτικών και Άγριων Ζώων, ενώ καλύπτει όλη την Ελλάδα σε θέματα ζώων της άγριας πανίδας σε 24ωρη βάση σε συνεργασία με τα Δασαρχεία, τα Κέντρα Περίθαλψης Άγριων Ζώων και τα Λιμεναρχεία της χώρας μας.

  Έχει εκπαιδευτεί σε Πανεπιστήμια και Εξειδικευμένα Κέντρα του Εξωτερικού (School of Veterinary Medicine, University of Madison, Wisconsin, U.S.A., School of Veterinary Medicine, University of Florida, Gainesville, USA, European School of Veterinary Advanced Studies, School of Veterinary Medicine Toulouse France, Seal Rehabilitation and Research Center) κ.α

  Είναι Μέλος της Επιστημονικής Αρχής της Διεθνούς Σύμβασης CITES, του Τμήματος Διεθνών Συμβάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά τη διακίνηση και προστασία των Άγριων Ζώων Παγκοσμίως.

  Είναι υπεύθυνη της εθελοντικής "Ομάδας Περίθαλψης Αγρίων Ζώων" της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ .

  Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής  «ANIMA», υπεύθυνος κτηνίατρος της "Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας" «ΜΟΜ».

  Είναι Πρόεδρος και υπεύθυνος κτηνίατρος του "Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης και Επανένταξης Κητωδών" «Αρίων».

  Είναι μέλος διαφόρων Ελληνικών και ξένων Κτηνιατρικών Εταιριών. Μεταξύ αυτών, British Small Animal Veterinary Association (BSAVA), European Society of Veterinary Ophthalmology (ESVO), International Society of Veterinary Ophthalmology (ISVO), Association of Reptilian and Amphibian Veterinarians ARAV, International Aquatic Animal Medical Association (IAAAM), International WHO'S WHO Professionals, European Wildlife Diseases Association (EWDA).



ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΛΑΔΑΚΗΣ

Χειρουργός, Κτηνίατρος
Χειρουργική Μαλακών Ιστών, Επιστημονικός Συνεργάτης

skladakis  Ο Στέφανος είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Έχει μετεκπαιδευτεί στη Χειρουργική των Ζώων Συντροφιάς στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Έχει διατελέσει Διευθυντής Κτηνιατρικών Κλινικών σε τρία Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Κέντρα και Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πρότυπου Ιατρείου Ζώων ενώ παράλληλα συνεργάζεται και υποστηρίζει χειρουργικά, ιατρεία και κλινικές μικρών ζώων. Έχει δημοσιεύσει 48 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πλήρη πρακτικά συνεδρίων ενώ ύστερα από πρόσκληση, έχει παρουσιάσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε 35 επιστημονικές εκδηλώσεις (συνέδρια, ημερίδες, πρακτικά σεμινάρια και webinars) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων ενώ είναι ενεργό μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών.

 Τον Απρίλιο του 2019 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (www.hcavs.gr).

 Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό και την τεχνολογία και είναι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 


ΡΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΗ

Κτηνίατρος, Ειδικός δερματολόγος , DVM, PhD, DipECVD
Επιστημονικός συνεργάτης
Κλινική Ζώων Συντροφιάς, Τμήμα Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

rania  Η Ράνια Φαρμάκη είναι απόφοιτος και διδάκτορας του τμήματος της Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 Η εξειδίκευση της στη δερματολογία των ζώων ξεκίνησε το 2002 με την έναρξη διδακτορικής διατριβής με θέμα την ατοπική δερματίτιδα του σκύλου και συνεχίστηκε το διάστημα 2005-2008 που συμμετείχε στο πρόγραμμα ειδικότητας της δερματολογίας του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Δερματολογίας (European College of Veterinary Dermatology). Το 2011 μετά από εξετάσεις έλαβε το δίπλωμα της ειδικότητας της δερματολογίας για όλα τα είδη των ζώων (Diplomate of ECVD).

 Από τον Απρίλιο του 2012 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στην Κλινική των Ζώων Συντροφιάς του Α.Π.Θ. και είναι υπεύθυνη του δερματολογικού τμήματος αναλαμβάνοντας την διαχείριση των δερματολογικών περιστατικών, αλλά και την κλινική εκπαίδευση και την προπτυχιακή και μεταπτυχιακή διδασκαλία των φοιτητών της σχολής στο αντικείμενο της δερματολογίας.

 Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ αρκετές φορές ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια, αλλά και μέλος της επιστημονικής επιτροπής των συνεδρίων. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ έως σήμερα της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ESVD) και του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου της Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ECVD).

 

Εξειδικευμένοι κτηνίατροι, ως εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες συνεπικουρούν την λειτουργία μας για την αντιμετώπιση περιστατικών της ειδικότητάς τους.
(Αναισθησιολογία, Ειδική παθολογία, Οδοντιατρική)